Fase 1

Broodjes met zalm en venkel

Ingrediënten:

  • Haverbrood (recept vind je verderop)
  • Citroensap
  • Gerookte zalm
  • Venkel
  • Komkommer

Voorbereiding:

Bereid haverbrood volgens het FIT6-recept.  Snijd de komkommer zeer fijn en snijd de zalm in kleine stukjes, Bestrooi met citroensap. Leg op het brood, bestrooi met gehakte venkel, en leg de komkommer erbovenop

 

Serveer erg Gerookte zalmwervelingen

ingrediënten:

  • Een paar plakjes gerookte zalm
  • 3 eetlepels halfvette kwark
  • 1 eetlepel yoghurt
  • Peterselieblad
  • Een paar plakjes citroen
  • Peper, zout, favoriete natuurlijke kruiden
  • Voorbereiding methode:

Meng de cottage cheese met natuurlijke yoghurt tot een gladde pasta. Breng op smaak met zout, peper en je favoriete kruiden. Leg plakjes gerookte zalm op een bord, bestrijk met kwark, rol op en zet vast met een tandenstoker. Garneer met peterselie en besprenkel met citroensap.

Wintersoep

Ingrediënten:

  •  1 courgette met vel
  •  1 aubergine met schil
  •  1/2 middelgrote ui
  •  1 teentje knoflook
  •  1 stengel bleekselderij
  •  Een bos snijbiet
  •  Olijfolie
  •  Specerijen: zout, peterselie, kurkuma, gember

Bereiding:

Was alle groenten.  Snij alles (behalve de snijbiet) in blokjes en doe in een pot.  Voeg vervolgens water toe en kook op een laag vuur gedurende ongeveer 30 minuten.  Zet het vuur lager, voeg de eerder gewassen en geraspte snijbiet toe, kook nog 10 minuten.  Voeg olijfolie toe en voeg naar smaak kruiden toe.

Belangrijk!  Het recept is toegestaan ​​vanaf fase 3 van het programma

Cacaococktail

ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 1/2 avocado
  • 1 lepel Aurile Vanilla Coffee
  • 1 lepel cacao
  • gemalen ijsblokjes1/2 glas water

Voorbereiding:

Meng alle ingrediënten samen.

 

Eieren in wolken

Ingrediënten:

  • Eieren
  • Tomaten
  • Bieslook (fijngehakt) 
  • Geraspte kaas
  • Volkorenbrood
  • Zout

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 250°C. Scheid de dooiers van de eiwitten. Kruid het eiwit met zout en klop het met een garde tot het schuimig is. Voeg geraspte kaas toe en meng het geheel door elkaar.

Verdeel het mengsel in porties in dezelfde hoeveelheid eieren. Leg de porties op bakpapier. Maak met een lepel een klein gaatje in het midden, zodat er een eidooier in past. Bak de eiwitten gedurende 3 minuten. Haal ze eruit en vul de middelste gaten met eidooiers. Verhit nog 3 minuten in de oven. Snijd de tomaten in dunne plakjes.

Eieren in de Wolken, te serveren met een sneetje brood, tomaten en bestrooid met bieslook.

Koude tomaat en courgettesoep

Ingrediënten:

  • ½ wortel (geschild en gehakt)
  • 2 middelgrote tomaten (gehalveerd)
  • 1 kleine courgette (geschild en in plakjes)
  • ½ ui (gehalveerd)
  • ½ teentje knoflook
  • 1 theelepel olijfolie
  • 5 blaadjes basilicum
  • Snuifje zout
  • 20 cherrytomaatjes

Voorbereiding:

Doe alle groenten in een pan, voeg olijfolie toe en bedek met water. Breng op smaak met zout en kook gedurende 30 minuten. Plaats de soep in de koelkast om af te koelen. Serveer met een ijsblokje, gegarneerd met basilicumblaadjes.